Biserica Neagra – Brasov
Biserica Neagra
play
    • Share :
  • |
  • 40515
  • VIEW
DESCRIPTION

Biserica Neagra – Brasov

Cea mai mare biserică gotică între Viena și Constantinopol

Biserica Neagră este unul dintre cele mai reprezentantive monumente de arhitectură gotică din România. Până în 1689 numele ei a fost Biserica Sfânta Maria. În 1689 când aproape tot orașul Brașov a căzut pradă unui incendiu mare și această biserică a luat foc. Era atunci biserica principală a comunității săsești, care a trecut în sec.XVI la crezul luteran, deci înainte de reforma luterană ea a fost catolică, dar după sec.XVI, după reforma luterană ea a devenit evanghelică luterană.
După ce a fost distrusă parțial de incendiu a primit numele de Biserica Neagră, pentru că se spune că i s-au înnegrit zidurile atât de mult, încât i s-a schimbat numele în Biserica Neagră.

Biserica Neagră domină astăzi centrul medieval al orașului. Este cel mai important monument realizat de sașii ardeleni în istoria lor de 850 de ani. Cu o lungime de 89 de metri, este cea mai mare biserică gotică între Viena și Constantinopol. Construcția ei a fost începută în stil gotic sub prim preotul Thomas Sander, în anul 1383 pe locul unei biserici din prima jumătate a secolului al XIII-lea. Frumusețea sunetelelor care răsună de aici au făcut Biserica Neagră renumită peste granițele țării. Orga, având un număr de aproape 4000 de tuburi, a fost făurită între 1838 și 1839 de constructorul de orgi Buchholz din Berlin și se numără printre cele mai mari orgi de biserică din sud-estul Europei.

Biserica Neagra din Brasov Biserica Neagra din Brasov
Biserica Neagra din Brasov Biserica Neagra din Brasov
Biserica Neagra din Brasov Biserica Neagra din Brasov
Biserica Neagra din Brasov Biserica Neagra din Brasov

Brasovul

a devenit pe zi ce trece unul dintre cele mai frumoase centre turistice. Statisticile încadrează Brașovul în anul 2015 ca fiind cel mai vizitat oraș în regiunea Centru, atât de turiști români, cât și de străini.

 

Orașul ascunde însă o faţă misterioasă, în spatele obiectivelor turistice cunoscute de toată lumea, cu oameni şi poveşti pline de magia din trecut, dar și cu legende care îşi pierd originile în negura vremii.

 

Este atestat documentar din secolul al XIII-lea. Între 1448 și 1453, Ioan de Hunedoara distruge cetatea Brașovia de pe șaua Tâmpei, iar din piatra și din materialele de construcție rămase, se începe fortificarea cetății medievale a Brașovului, cu opt bastioane și 32 de turnuri de apărare.

 

Brașovul rămâne unul dintre cele mai frumoase orașe din Transilvania. Vă îndemnăm să nu ratați această destinație și să țineți cont de cele câteva obiective unice în România ce amestecă tradiția cu noutatea. Cu siguranță vă vor cuceri!

Fiți parte a lecției de istorie din Brașovul medieval sau plimbați-vă prin Piața Sfatului, locul în care în fiecare an au loc cele mai frumoase evenimente naționale și internaționale. Pășiți într-un izvor de spiritualitate și cultură românească la Școala din Șchei sau pur și simplu lasați-vă învăluiți de misterul gotic al Bisericii Negre.

centrul-vechi-brasov centrul-vechi-brasov
filmari-in-biserica-neagra filmari-in-biserica-neagra
la-filmari-cu-oana la-filmari-cu-oana
la-filmari-nelstill la-filmari-nelstill
macheta-brasov-vechi-2 macheta-brasov-vechi-2
macheta-brasov-vechi macheta-brasov-vechi
nelu-gheorghe-si-oana-blanda-din-turnul-alb nelu-gheorghe-si-oana-blanda-din-turnul-alb
nelu-gheorghe-si-oana-blanda-tampa nelu-gheorghe-si-oana-blanda-tampa
nelu-gheorghe-si-oana-blanda-telegondola-poiana-brasov nelu-gheorghe-si-oana-blanda-telegondola-poiana-brasov
nelu-gheorghe nelu-gheorghe
oana oana
panorma-brasov-de-pe-tampa-2 panorma-brasov-de-pe-tampa-2
panorma-brasov-de-pe-tampa panorma-brasov-de-pe-tampa
pe-tampa pe-tampa
poiana-brasov-din-telegondola poiana-brasov-din-telegondola
porumbei-piata-sfatului-brasov porumbei-piata-sfatului-brasov
poza-de-grup-cu-turisti-straini poza-de-grup-cu-turisti-straini
strada-sforii-brasov strada-sforii-brasov
timelapse-in-piata-sfatului-brasov timelapse-in-piata-sfatului-brasov

imagine si montaj: Nelu Gheorghe
reporter : Oana Blanda
ghid turistic: Cristian Caprioara
o productie: Nelstill Media Production

Flag Counter

Summary
Biserica Neagra din Brasov
Article Name
Biserica Neagra din Brasov
Description
Cea mai mare biserică gotică între Viena și Constantinopol. După incendiu i s-au înnegrit zidurile, încât i s-a schimbat numele în Biserica Neagră.
Author
Publisher Name
Nelstill Media Production

Comments (0)

Leave a reply

Should you ever have a question, please dont hesitate to send a message or reach out on our social media.